المقادير:
كيلو كوسا + كيلو باذنجان ( حجم وسط)
كاسه و نصف أرز
نصف كيلو لحم مفروم ناعم.
ملعقه كبيره زيت زيتون.
بصله مفرومه فرم ناعم.
ملعقه صغيره فلفل اسود.
ملعقه كبيره ملح
بهارات مشكله
الطريقة:
تحفر الكوسا و الباذنجان جيدا و تغشل بعدها و تملح قليلا و توضع جانيا.
طريقه عمل الحشوه:
يصفى الأرز بعد نقعه لمدة نصف ساعه و يوضع فوق اللحمه المفرومه, و تفرم فوقه البصله فرم ناعم و توضع البهارات المشكله و الملح و الفلفل الاسود و ملعقه الزيت و تخلط جيدا حتى تخلط المقادير كلها مع بعضها البعض, وبعدها نقوم بحشي الكوسا و الباذنجان, و نضع الكوسا في و الباذنجان قي طنجره و نضيف لكل منها الماء الساخن حتى يواريها جيدا, و بعد غليها بربع ساعه نضيف مكعبين من الماجي و ندعها لتغلي و نضيف الملح حسب الحاجه و نضهعا على نار متوسطه حتى تنضج.